Aart Cornelissen

Werkt al een aantal jaar als freelance illustrator voor tijdschriften, kinderboeken en allerhande reclamewerk. Tot zijn klantenkring behoren onder andere het tijdschriften JM, Kinderen, Plein, Simon, Naomi en Bonnefooi. Hij werkt voor de uitgeverijen Averbode, Narratio en Reba Productions, waarvoor hij de muziekboekenreeks Frank Rich gerestyled heeft. 
Toen men Aart op 10-jarige leeftijd vroeg wat hij graag wilde worden zei hij steevast beroepswielrenner of striptekenaar.

Voor het eerste had hij duidelijk geen talent, maar de laatste passie komt nu, uiteindelijk, steeds meer tot volle wasdom met de strip Simonsoog in de krant “Over ’t Wad”, en natuurlijk met Hotze Klots!

Tot zijn voorbeelden horen Herge, Jan Kruis, Goscinny, Dik Bruynesteyn en Marten Toonder. En wat hij dan misschien ook wel het leukst van de Hotze Klots-reeks vindt is dat er nu (al) een echt studiogevoel omheen ontstaat, met de mensen de zich verder op de site presenteren.

Wanneer u besluit zijn atelier op de Krommesloot in Makkum te bezoeken (bijvoorbeeld tijdens de open-atelierdagen op de zondagen in mei), zult u ook zien dat Aart olieverfschilderijen maakt, die hij zo nu en dan tentoonstelt. Hij schildert in een figuratieve en illustratieve stijl en houdt van een wat grove toets.

Aart is in principe autodidact, maar heeft zijn talent aangescherpt door in ateliers in Amsterdam te schilderen en lessen bij Matthijs Roling aan de kunstacademie Minerva te volgen. 

Als (strip)tekenaar heeft hij in het verleden samengewerkt met -, en veel geleerd van mensen als Wilbert Plijnaar, Marc de Boer (Originale), Bart vd Valk en Eric Heuvel.

 


[ Studio ]