Friesch Dagblad (7 juli 2005)

Fries stripboek over kaatssport in de maak 

Makkum - Er is een Fries stripverhaal in de maak over de kaatssport. De uitgave komt binnen veertien dagen op de markt, laat uitgever Otto Gielstra uit Makkum weten. Het boek heet De Goudene Keatswant en gaat over de avonturen van Hotze Klots.

De tekeningen zijn van Aart Cornelissen, oorspronkelijk uit Amsterdam, maar nu inwoner van Makkum. De teksten zijn van Gielstra.

Het boek telt 46 pagina's met een doorlopend stripverhaal van 38 pagina's. In het boek komen ook kaatstips te staan van voormalige hoofdklasser Peter Rinia. Pieter Breuker van de RUG heeft geholpen bij de Friese spelling. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan de twee grootste kaatsers Hotze Schuil en Chris Wassenaar. Beide wonnen meerdere keren de PC in Franeker, Schuil in het verleden, Wassenaar recent.

Het is niet bekend hoe bijzonder de uitgave is. Volgens de makers is het zonder twijfel de allereerste Friestalige balloonstrip over het kaatsen, speciaal voor dit doel geschreven en getekend. Het boek wordt op 18 juli in Makkum gepresenteerd.

Vorige