30 April 2008 zal te boek gaan als een bijzondere dag!! De Koningin komt naar Makkum, en dat niet alleen, ze zal onze held Hotze Klots in levende lijve gaan ontmoeten. Zowel voor de Koningin en haar gevolg- , als voor Hotze een grote eer. De Koningin zal een bijzonder kaatsfenomeen, die in zijn laatste avontuur ook op indrukwekkende wijze de 11-stedentocht heeft gereden, ontmoeten, en Hotze… ja Hotze ontmoet natuurlijk de Koningin. En de Kroonprins uiteraard. Maar Zijne Koninklijke Hoogheid heeft hij al een keer eerder ontmoet zoals in “De Opdracht fan Thialf” te lezen is. Hotze heeft de prins uit een wak gered. Dus dat zijn min of meer oude bekenden.

In deze situatieschets valt af te lezen hoe de ontmoeting ongeveer tot stand zal komen…

Om de aankondiging van deze gebeurtenis te besluiten wil ik gaarne eindigen met een driewerf: Leve de Koningin, Hoera, hoera, hoera!!

aa Klik hier voor de volledige situatieschets

 

Naast de uitgave van de stripalbums over Hotze Klots doen onze medewerkers meer projecten die verband houden met strips. Op deze pagina houden wij u op de hoogte over activiteiten van Studio Hotze KlotsFlashmovie toont logo's nieuwsstattions

 

Aart Cornelissen exposeert en doceert in Menaldum

Op 1 augustus opent de tentoonstelling met een speciale middag voor kinderen: om 14.00 uur officiële opening. Om ca. 14.20 uur: Striptekenaar Aart Cornelissen geeft op een groot scherm een presentatie van hoe een illustrator werkt hoe je een strip maakt. Met natuurlijk van alles over Hotze Klots.Kinderen en ouders luisteren aandachtig naar de tips en trucs die Aart hen toevertrouwt.


Rond de opening van de tentoonstelling was een wedstrijd striptekenen georganiseerd. Burgemeester Gerrie van Delft-Jaasma  en Aart Cornelissen gaan over tot de bekendmaking van de prijswinnaars 


Aart mag de 1e prijs uitreiken aan de tekenaars Bart en Peter Oldenkamp (10 jaar). Deze tweeling opereert onder de naam Studio Oldenkamp en beide heren blijken duidelijk geďnspireerd door snelle auto's, boten, vliegtuigen en helikopters

Zij tekenden ieder twee strips over meerdere pagina's waarin spectaculaire reddingen centraal staan. Titels o.a. : Het vliegtuigongeluk, Redding op Zee en de Autocrash.

 

De 2e prijs was voor de eveneens 10 jarige Tijn Dijksma. Het juryrapport vermeldde o.a. verrassende lijnvoering, indeling en kleurgebruik. 

 

 

3e werd Lotte de Vries met haar eigen bedachte en getekende Duckstrip met Donald en Katrien Duck in de hoofdrollen. 

 

 Menaldum Expo

1 augustus 2006Menaldum/Makkum - Drie jaar geleden vertrok Cornelissen uit Amsterdam met zijn gezin om zich te vestigen in Makkum. Aart Cornelissen (41 jaar) is professioneel illustrator en hij tekent voor boeken, tijdschriften en kranten. Op deze expositie laat Aart een gevarieerd overzicht zien van zijn illustraties en strips. Daarnaast exposeert hij olieverfschilderijen, waaronder portretten van Abe Lenstra, Wiebren Altena en Grutte Pier. De schilderijen zijn gemaakt op linnen en op stukken van een oud fokzeil, dat Aart op het strand vond. Vorig jaar verscheen zijn eerste stripboek (Friestalig) met de aventoeren fan Hotze Klots: “De goudenen kaetswant”. De teksten van het boek schreef hij samen met Otto Gielstra uit Makkum. Het tweede stripboek van Hotze Klots verschijnt eind dit jaar Fries- en Nederlandstalig. Hier beleeft Hotze Klots zijn avonturen tegen het decor van de Elfstedentocht.

Kinderen opgelet!
Op 1 augustus opent de tentoonstelling met een speciale middag voor kinderen: om 14.00 uur officiële opening. Om ca. 14.20 uur: Striptekenaar Aart Cornelissen geeft op een groot scherm een presentatie van hoe een illustrator werkt hoe je een strip maakt.Met natuurlijk van alles over Hotze Klots. De eerste twintig kinderen, die de expositie bezoeken, ontvangen gratis een stripboek van Hotze Klots. De boeken worden aangeboden door het bondsbureau K.N.K.B. (kaatsbond). Er is ook een tekenwedstrijd: Maak je eigen stripverhaal op en A4 of kleur de kleurplaat van Hotze Klots in (kleurplaat kun je downloaden op www.hotzeklots.nl of afhalen bij het gemeentehuis van Menaldum. Inleveren op 1 augustus tussen 14.00 en 15.00 uur op de Hotze Klots middag. De striptekenaar maakt na beoordeling de prijswinnaars bekend. De tentoonstelling van Aart Cornelissen is te zien in het gemeentehuis van Menaldum van 1 augustus t/m 28 september. Geopend tijdens kantooruren, woensdags tot 18.00 uur, vrijdags tot 12.00 uur. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persbericht door:
M.H. de Bie

 

Presentatie website april 2006

Kort verslag + de officiële openingshandeling